Archief
Archieffoto Denice Kuijvenhoven

Archieffoto Denice Kuijvenhoven

Geen straf voor VELO na gestaakt bekerduel

Voetbalvereniging VELO wordt niet bestraft voor de gestaakte bekerwedstrijd van het zaterdagteam tegen BMT van vorige week zaterdag. De club uit Wateringen volgens de KNVB heeft, net als de Hagenaars overigens, geen schuld. De aanklager amateurvoetbal van de bond heeft de zaak daarom geseponeerd.

De wedstrijd liep uit de hand nadat scheidsrechter Takacs zowel Daan van Rossum (VELO) als een BMT-speler de rode kaart toonde. Vooral Van Rossum liet onderweg naar de kleedkamer duidelijk blijken het hier niet mee eens te zijn. Toeschouwers gingen zich met de situatie bemoeien en daarna ook spelers van BMT, waardoor enig duw- en trekwerk ontstond. De arbiter besloot daarom het duel te staken.

Hoewel de situatie buiten het veld snel gekalmeerd was, wilde Takacs de wedstrijd niet hervatten. In plaats daarvan ging hij over tot een definitieve staking. De rode kaart van Van Rossum werd overigens eind vorige week al geseponeerd.

Het resterende half uur van de wedstrijd wordt op een later moment uitgespeeld. De wedstrijd werd stilgelegd bij een 2-2 stand.

Categorieen:
Wateringen Sport