Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

Moestuinplan Westland in de soep gelopen

Er loopt momenteel geen enkel initiatief meer om in de gemeente Westland een aanzienlijke moestuin aan te leggen. Dat blijkt uit de antwoorden van het college van B en W op vragen van de fractie Westland Verstandig.

Het onderwerp 'moestuin' is in de afgelopen zes jaar herhaaldelijk in de gemeenteraad aan de orde geweest. Voormalig wethouder Theo Duijvestijn heeft in de laatste jaren met zeker drie initiatiefnemers aan tafel gezeten. De uiteindelijk beoogde locatie was een perceel van circa 10.000 vierkante meter aan de Zuidgeestlaan, een zijweg van de Zwartendijk tussen Naaldwijk en Monster.

Lopen er op dit moment nog initiatieven in Westland om te komen tot een moestuin?, vroeg Westland Verstandig zich naar aanleiding van de Jaarstukken 2017 af. "Er lopen geen initiatieven meer. De laatste kandidaat-exploitant heeft zich teruggetrokken", aldus het college deze week. Daaraan is de opmerking toegevoegd dat er vanuit de markt op dit moment onvoldoende belangstelling is.

In verband met het moestuinplan moest de bodem van het perceel aan de Zuidgeestlaan gesaneerd worden, maar het college wil nu de bestemming van dat terrein heroverwegen. De sanering van de grond is in verband daarmee opgeschort.