FC 's-Gravenzande pakt eerste drie punten

FC 's-Gravenzande heeft het er in de tweede competitiewedstrijd van het seizoen er een stuk beter vanaf gebracht dan de eerste. De 's-Gravenzanders, die in de hoofdklasse spelen, wisten op eigen terrein met 4-2 van Swift uit Amsterdam te winnen.

De wedstrijd begon rustig. In het eerste half uur bleven spannende momenten uit, daarna deed zich voor 's-Gravenzande een kleine kans voor. In de 35ste minuut gaf Triep een goede voorzet, maar deze bleek net te hoog voor Westhoff om in te koppen. De eerste goal viel nog net in de eerste helft, in de 42ste minuut speelde Broos de bal naar Westhoff, die de bal dit keer wel wist in te koppen.

Na vier minuten in de tweede helft viel het tweede doelpunt voor de 's-Gravenzanders. Een voorzet van Van Meerten kwam via Broos bij Westhoff terecht, die de bal vervolgens met zijn linkerbeen in de rechterbovenhoek tikte. In de 71ste minuut wist Triep de 3-0 te maken via de onderkant van de lat. Hij is het ook die bal in 84ste minuut naar Westhoff speelde, die daarna de bal makkelijk binnen kon lopen. Pas na dat 4e goal van FC 's-Gravenzande leek Swift wakker te worden: in de 86ste minuut en de 88ste minuut scoorde de club nog, maar de winst bleef in handen van FC 's-Gravenzande.

Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis wist zijn derde wedstrijd in de Tweede Divisie niet te winnen. De club kreeg IJsselmeervogels uit Bunschoten-Spakenburg op bezoek. Dat team bleek te sterk: al in de 10e minuut kwamen de Maassluizers op achterstand. In de tweede helft kreeg Excelsior zeker vier kansen om gelijk te maken, maar het lukte niet de bal achter de lijn te krijgen. IJsselmeervogels lukte dat wel, in 86ste minuut wisten de Utrechters er nog 0-2 van te maken.