Archief
WOS Media

WOS Media

Onderzoek naar kruising Grote Achterweg-Zwartendijk loopt

De gemeente Westland gaat maatregelen treffen rondom de gevaarlijke T-splitsing van de Grote Achterweg met de Zwartendijk in Naaldwijk. Dat heeft wethouder Pieter Varekamp dinsdagavond aangekondigd in een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad.

De fractie van de LPF vroeg of het college bereid is om snelheidsbeperkende maatregelen te treffen, zodat het verkeer de kruising met lagere snelheid nadert. De wethouder zegde dit toe. Er wordt nog gekeken naar de meest effectieve oplossing.



Op de vraag wat het college gaat doen om de overzichtelijkheid en de zichtlijnen van de kruising te verbeteren, zei Varekamp dat ook daar onderzoek naar wordt gedaan. Hierbij wordt tevens gekeken naar de oversteek naar het Prinsenpark en naar het naastgelegen Prinsenbos.

De LPF drong verder aan op een voorziening als bijvoorbeeld waarschuwingslichten voor het verkeer op de Grote Achterweg bij het detecteren van het aankomende (brom)fietsverkeer. Bij de gemeente wordt inderdaad gedacht aan een zogeheten dynamisch systeem als BikeScout.

Varekamp verwacht dat het onderzoek naar de te nemen maatregelen eind van dit jaar gereed is.