Archief
Twitter Archief Westland

Twitter Archief Westland

Organisatie Westland Kros moet faillissementsaanvraag opnieuw doen

De faillissementsaanvraag van de organisatie achter de Westland Kros moet opnieuw. Dat zegt Frank Bierkens, de organisator van het evenement. Op 23 augustus werd al bekend dat er een faillissement aan zat te komen, maar dat is nog altijd niet uitgesproken door de rechtbank.

Volgens Bierkens komt dat omdat de stukken die hij bij de aanvraag moest inleveren aan de verkeerde bv zijn gelinkt. Er zijn twee bv's betrokken bij de Westland Kros: Experience Express en Experience Express Productions. Het faillissement betreft het laatste bedrijf.

Bierkens zegt dat zijn eerste aanvraag door de Rotterdamse rechtbank per abuis aan het eerste bedrijf gekoppeld is. Daardoor klopten de namen niet van de bestuurders die mede moesten ondertekenen, omdat beide bv's andere bestuurders hebben. Bierkens kreeg zijn aanvraag retour gestuurd.

Woensdag moet dat alsnog in orde komen. "En dan ga ik de stukken persoonlijk naar de rechtbank brengen, want ik wil dit zo snel mogelijk uit de wereld hebben", aldus Bierkens.

Als er alsnog een faillissement wordt uitgesproken en een curator wordt aangesteld dan kan er alsnog een afhandeling volgen. Experience Express Productions kwam in de problemen omdat er dit jaar veel minder bezoekers op de Westland Kros afkwamen dan was begroot. Dit ondanks publiekstrekkers als De Kromme Jongens mee-lal-musical en Kensington.

Categorieen:
Westland Cultuur