Archief
Bas Booister

Bas Booister

Monstersche Sluis geopend

De Monstersche Sluis in het centrum van Maassluis is zaterdagmiddag officieel in gebruik genomen. Commissaris van de Koning van Zuid Holland Jaap Smit opende om 15:00 uur de sluisdeuren.

De sleutel van de sluis kreeg Smit in handen via een drone. Nadat de sluisdeuren open gingen, voer een boot met daarop onder andere burgemeester Edo Haan luid toeterend door de sluis heen, gevolgd door een boot met de burgemeesters van Westland en Midden-Delfland. Op de opening kwam een gigantisch publiek af; de kades stonden goed vol.

In 1972 is de sluis gesloten omdat hij niet goed meer functioneerde. Stichting Monstersche Sluis is sinds 2008 bezig geweest in ere te herstellen. In 2017 lukte het de sluis in beheer te krijgen en in september zijn de opknapwerkzaamheden begonnen. Begin augustus is de sluis getest en opgeleverd.



De Monstersche Sluis in Maassluis moet uiteindelijk weer gaan functioneren als doorvaartroute tussen de Noordvliet en de binnenhaven. Het moet een belangrijke impuls voor de vaarrecreatie betekenen. Vrijwilligers gaan de sluis beheren.