Archief
Jan Campagne

Jan Campagne

Marijke Sentges (On Wheels) plotseling overleden

Marijke Sentges (58), het gezicht van de stichting On Wheels, is vrijdag plotseling overleden. Met die stichting zette zij zich al meer dan twintig jaar in voor betere leefomstandigheden van kinderen die de erfelijke ziekte van Duchenne hebben.

De stichting On Wheels werd eind 1997 opgericht door het Maasdijkse echtpaar Roel en Marijke Sentges. Zij hadden zelf twee zoons bij wie in 1992 de ongeneeslijke spierziekte Duchenne werd geconstateerd. Later is de doelgroep van de stichting uitgebreid tot alle mensen met een ernstige beperking.



Door een vakantie in 1996 met hun jongens die niet zo lekker liep, kregen Roel en Marijke het idee om een aangepaste camper te laten bouwen. Op 20 mei 1999 werd hun eerste droom op wielen onthuld. De stichting, die zetelt op een bedrijventerrein in Maasdijk, omvat anno 2018 een reeks aangepaste campers, diverse rolstoelbussen, chalets, een rondvaartboot en zelfs een motor met rolstoelzijspan.

Hun zoon Nik is op 6 augustus 2012 op 26-jarige leeftijd overleden. Bijna vier jaar later kwam hun andere zoon, Jes, eveneens op 26-jarige leeftijd te overlijden. Marijke en Roel hebben de draad na deze moeilijke periode weer opgepakt. Door alle jaren fungeerde Marijke als het boegbeeld van Stichting on Wheels.

Categorieen:
Maasdijk Algemeen