SignBiblio 6

FC 's-Gravenzande in openingsduel onderuit tegen Rijnvogels

FC 's-Gravenzande is het nieuwe seizoen in de hoofdklasse begonnen met een nederlaag. De 's-Gravenzanders verloren in Katwijk met 2-0 van FC Rijnvogels. De Westlanders hadden dat vooral te wijten aan een slechte eerste helft.

De thuisploeg kwam al binnen vijf minuten op voorsprong, toen Max van Steen mocht binnenschieten uit een onnodig weggegeven corner. 's-Gravenzande mocht van geluk spreken dat diezelfde Van Steen twee minuten later niet ook de score al verdubbelde. De tweede treffer van Rijnvogels kwam er overigens nog wel voor de rust. Een voorzet kwam precies op het hoofd van Van Steen, via de rebound tikte Jaap van Duijn de 2-0 binnen.

Na rust kwam 's-Gravenzande beter uit de startblokken en kreeg het mogelijkheden op de aansluitingstreffer, maar werd die niet gemaakt. Rijnvogels eindigde de wedstrijd met tien man, nadat invaller Roy van Leeuwen twintig minuten voor tijd zijn tweede gele kaart ontving. 's-Gravenzande kon deze man-meer-situatie echter niet uitbuiten.

Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis heeft de tweede wedstrijd in de Tweede Divisie gelijkgespeeld bij Rijnsburgse Boys, de nieuwe club van oud-Westlandiaan Jeroen Spruijt. In het attractieve duel scoorden beide ploegen eenmaal via een penalty. Daan Blij maakte beide treffers aan Maassluise kant.