Archief
Google Maps - de bushalte in Schiedam

Google Maps - de bushalte in Schiedam

CDA wil verbetering alternatief vervoer Hoek van Holland

CDA Rotterdam wil dat er maatregelen genomen worden bij het alternatieve vervoer voor de Hoekse Lijn richting Hoek van Holland. De partij wil dat er iets gedaan wordt aan de 'levensgevaarlijke' volle bussen in de spits en dat er betere voorzieningen komen bij de bushalte in Schiedam.

Dat blijkt uit schriftelijke vragen die René Segers-Hoogendoorn namens het CDA stelt aan het Rotterdamse college van B en W, naar aanleiding van de opnieuw opgelopen vertraging aan de Hoekse Lijn. Volgens hem zijn de bussen in de spits zó vol dat mensen moeten staan. Omdat de bus over de snelweg rijdt en daar een hoge snelheid bereikt, kan dat 'levensgevaarlijke' situaties opleveren.

Ook bij de bushalte in Schiedam is volgens de partij het één en ander mis. In de bushokjes kunnen nu 'hooguit vier personen schuilen bij regen'. Daarom wordt om uitbreiding gevraagd. De weg van station Schiedam naar de bushaltes is 's avonds een donker stuk, wat volgens Segers-Hoogendoorn met name voor ouderen vervelend is. Hij vraagt om de route te verkorten door nooduitgangen open te stellen, of betere verlichting aan te brengen.