Archief

'Hoe verzin je het: lijnbus via Ambachtsweg!'

Hoewel de Seniorenraad Westland heeft geijverd voor het doortrekken van de HTM-buslijn 21 naar het Plein in Wateringen, heeft de voorgestelde route deze raad niet blij gemaakt. "Het middel lijkt nu erger dan de kwaal", zo wordt gereageerd.

De Seniorenraad wil met het doortrekken van lijn 21 bereiken, dat Wateringers via het openbaar vervoer een betere verbinding krijgen met onder meer het Haga Ziekenhuis aan de Leyweg. Immers tot nu toe kunnen zij alleen via Naaldwijk of Rijswijk het 'centrum' van Den Haag bereiken, aldus de raad.



Echter, nu wil de HTM deze bus laten rijden over de Ambachtsweg (richting Plein-Wateringen). "Maar deze weg is er een met een verhoogd risico (met name voor fietsers), omdat er versmallingen en sluisjes in zitten. Er zijn betere alternatieven", aldus de senioren.

De beoogde nieuwe route voor buslijn 21 is al opgenomen in het Vervoerplan 2019 van de HTM. Op dit plan kunnen de betrokken gemeenten tot en met 18 mei commentaar indienen bij de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag.