Archief
archieffoto raadszaal Westland

archieffoto raadszaal Westland

Zeker een derde deel nieuw in Westlandse raad

Op basis van de verkiezingsuitslag komen er in de nieuwe gemeenteraad van Westland 13 nieuwe gezichten, op een totaal van 39 zetels. Onder de nieuwelingen schuilen overigens meerdere politici die vóór 2014 een of meer periodes deel uitmaakten van de gemeenteraad.

Vier nieuwe gezichten bij het CDA: Jaco Eeltink, Petra Scheffers-van der Lelij, Judith van den Bos-Scholtes en Pieter Immerzeel. Ook vier nieuwelingen bij Westland Verstandig: Patricia van der Doorn, Melanie Stokkers, Arie Bongaards en Jan Bogaard, waarbij aangetekend moet worden dat Bongaards eerder in de gemeenteraad heeft gezeten, net als Jan Bogaard, die in de periode 2010- 2012 wethouder was namens Westland Verstandig.

In de fractie van LPF keert na vier jaar afwezigheid Cobie Gardien terug en is Max Leerdam, in de afgelopen periode actief als steunraadslid, nu nieuw in de fractie. Ook twee nieuwelingen bij GemeenteBelang Westland: Mireille van der Stelt en André van den Berg, de voormalige directeur van Wonen Wateringen. Nieuw in de fractie van ChristenUnie-SGP is Willy de Zoete-van der Hout .

Maxim van Ooijen

Als het gaat om onverwachte vertrekkers, springt met afstand de naam van Maxim van Ooijen (D66) eruit. Hij is in de periode van 1994 tot en met 2003 raadslid geweest in de gemeente Wateringen en sinds 2014 in de gemeente Westland.