Archief

PvdA: Samenwerking met Forum voor Maassluis wordt moeilijke opgave

De lijsttrekker van PvdA Maassluis, Sjoerd Kuiper, denkt dat een samenwerking met de nieuwe partij Forum voor Maassluis (FvM) bij de vorming van een nieuwe coalitie een moeilijke opgave wordt. Volgens Kuiper heeft de partij banden met Forum voor Democratie: "Die partij staat zo diametraal tegenover de manier waarop wij naar de samenleving kijken."

Kuiper zei vrijdagochtend op WOS Radio: "Wij proberen met iedereen goed samen te werken, maar ik zie wel bijvoorbeeld een Forum voor Maassluis, die in een debat toegeven lid te zijn van Forum voor Democratie, een partij zich bezig houdt met IQ en rassenvermenging. Dat vind ik echt helemaal niets."

In reactie laat FvM-lijsttrekker Jan van den Hoek weten dat hij de uitspraken van Kuiper onzin vindt: "Je kunt er toch gewoon lid van zijn? Ik ben het met een hele hoop standpunten van Thierry Baudet niet eens." Van den Hoek stelt dat hij best wil samenwerken met de PvdA, maar dat ze dan niet van 'deze uitspraken' moeten doen.

Volgens de FvM-lijsttrekker staat er niets in het programma van FvM dat met Forum voor Democratie te maken heeft: "Dit is gewoon een politieke stunt van Kuiper. Als we echt zo zijn, zoals hij omschrijft, dan hadden we toch geen moslims in onze partij?"

Tot en met de verkiezingen schuiven er elke ochtend tussen 07.30 en 09.30 tenminste twee lijsttrekkers aan in het OchtendMagazine op WOS Radio.

Categorieen:
Maassluis Algemeen