Archief
Archieffoto

Archieffoto

Westland houdt proef met vuurwerkvrije zones

Het Westlandse college van burgemeester en wethouders heeft besloten om een proef te houden met vuurwerkvrije zones tijdens de aankomende jaarwisseling. De zones worden ingesteld rond alle speeltuinen en de gebieden bij kinderboerderijen en verpleeg- en verzorgingshuizen.

In deze zones mag tijdens de wettelijke vuurwerk-afsteektijden, tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 2.00 uur, geen vuurwerk worden afgestoken. De proef komt voort uit een motie van ChristenUnie-SGP, GroenLinks en D66, die op 7 november in meerderheid werd aanvaard door de gemeenteraad.

De aanzienlijke schade als gevolg van (illegaal) vuurwerk is voor burgemeester Van Ardenne aanleiding om de proef de komende jaarwisseling al te houden. "De kosten en de risico's van ernstige ongelukken door vuurwerk rijzen de pan uit", aldus de burgemeester. Vorig jaar bedroegen de kosten voor de schade 90.000 euro.

In december zal de proef via een uitgebreide campagne onder de aandacht worden gebracht bij de inwoners van Westland. Met als motto 'Verknal het niet voor een ander' worden tal van middelen ingezet om jongeren bewust te maken van de gevolgen van het afsteken van vuurwerk.

Op de gemeentelijke website zal een overzicht van de zones worden geplaatst.

Categorieen:
WestlandPolitiek