Archief

NVU doet toch niet mee met verkiezingen in Westland

De politieke partij Nederlandse Volks-Unie (NVU) doet bij de volgende raadsverkiezingen in 2018 toch niet mee in Westland. Dat heeft Rick Pakvis desgevraagd laten weten. Hij zou de lijst gaan trekken, nadat vier jaar geleden zijn vrouw Debby Pakvis dat deed.

Volgens de Monsternaar heeft de landelijke voorzitter van de partij, Constant Kusters, roet in het eten gegooid. "Alles ligt aan de heer Kusters. Voor de rest was alles voor elkaar," zo laat Pakvis weten. De twee lijken onenigheid met elkaar te hebben over de deelname van de partij in de gemeente Westland.

Constant Kusters zegt dat Pakvis tegenover de NVU zou hebben aangegeven druk te zijn met zijn werk en dat hij mogelijk in de periode van de verkiezingen in het buitenland aan het werk zou zijn. Daarop heeft de Raad van Bestuur (waar hij zelf onderdeel van uitmaakt) besloten om niet mee te doen met de verkiezingen in Westland.

Pakvis bevestigt dat hij tot eind maart in Amerika zit: "Ik had graag gezien dat een ander het voortouw zou nemen, maar dat ziet de voorzitter (Kusters red.) niet zitten."De NVU wordt gezien als een extreemrechtse groepering. In het verleden is de partij in aanraking gekomen met justitie voor het overtreden van de racismewet. In 2014 deed de partij voor het eerst mee in Westland. Toen kregen ze 406 stemmen, te weinig voor een zetel.