Archief
YouTube

YouTube

'Mogelijk eerst bouwen achter Johannahoeve'

Als de eigenaar van de Johannahoeve in Schipluiden in zijn woning wil blijven wonen, start de gemeente Midden-Delfland mogelijk eerst met bouwen op het achterliggende terrein. Dat liet wethouder Houtenbos dinsdagavond weten tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad, na vragen van de VVD-fractie.

Eerder deze maand ging een meerderheid van de raad akkoord met het voorstel om het pand en de achterliggende gronden te kopen voor woningbouw. De Johannahoeve maakt namelijk deel uit van het bestemmingsplan 'Keenenburg V'. Op de locatie staan nieuwe woningen voor starters en senioren gepland.

De huidige eigenaar liet afgelopen zaterdag in het Algemeen Dagblad weten geenszins van plan te zijn om zijn huis te verlaten. "De bewoner is al zo oud (91 jaar - red.) dat hij daar graag zou willen blijven wonen", aldus Houtenbos. "Dat respecteren wij ook. Daarom kan het ook best zo zijn, dat we eerst de woningbouw achter de hoeve gaan realiseren." De Johannahoeve zelf wil de gemeente zoveel mogelijk als karakteristiek bouwwerk behouden.