Archief

Lierse Lianne (23) zit vast op Bali door spuwende vulkaan

Lianne Kleijn (23) uit De Lier en Carlijn de Hoop (26) uit Zoeterwoude zitten vast op het Indonesische eiland Bali, nu de vulkaan Agung as de lucht in spuwt. Dit weekend zou het tweetal na een vakantie van vier weken weer naar Nederland vliegen, maar vrijwel alle vluchten zijn door de vulkaan voorlopig geschrapt, zo vertellen ze aan de WOS.

De luchtvaartmaatschappij waarmee ze vliegen, probeert woensdag weer een vlucht vanaf het populaire vakantie-eiland te laten gaan. Maar of dat doorgaat is nog allerminst zeker. De vriendinnen zitten op zo'n 60 kilometer afstand van de vulkaan en merken behalve een iets donkerdere lucht dan normaal, vrij weinig van de vulkanische activiteit op het eiland.

De Balinezen blijven rustig onder het dreigende gevaar. Het duo blijft er zelf ook vrij rustig onder, al vinden ze het een vervelend idee dat ze niet zomaar weg kunnen van het eiland. Informatie over de situatie is moeilijk te verkrijgen, ze hebben hun reis niet geregeld via een reisorganisatie. Het merendeel van het nieuws volgen ze via Nederlandse nieuwsbronnen. Ook hebben ze de app van het ministerie van Buitenlandse Zaken gedownload.Het tweetal heeft er nog over nagedacht om met een boot naar een ander eiland te varen en van daaruit terug te vliegen: "Maar daar zal het ook flink druk zijn, dus we wachten nog even af wat de luchtvaartmaatschappij gaat zeggen." Kortom, wordt vervolgd. En in de tussentijd? "We kunnen nog rustig met een cocktail achterover zitten."

Categorieen:
De LierAlgemeen