Archief
District8

District8

'Blijf hier maar even staan'

Omdat er niet direct voldoende agenten ter plekke waren, heeft de politie zondagnacht in Naaldwijk twee mannen aan respectievelijk een lantaarnpaal en een verkeersbord vastgezet, in afwachting van versterking. De politie had een auto met vijf inzittenden klemgereden op de Verspycklaan.

De auto werd achternagezeten, omdat de inzittenden een passerende fietser hadden bedreigd met een honkbalknuppel, zo meldt mediapartner Omroep West. Ooggetuigen zagen hoe de mannen daarna in een auto stapten en met hoge snelheid wegreden. Zij gaven het kenteken door aan de politie.

Agenten wisten de auto later klem te rijden in de omgeving van de Grote Woerdlaan. In de auto is inderdaad een honkbalknuppel aangetroffen. Omdat er snel moest worden gehandeld en er niet genoeg agenten ter plekke waren, zijn twee van de vijf verdachten even met handboeien vastgemaakt aan een paal. "Dit is bepaald niet de standaard procedure", liet een woordvoerder van de politie aan Omroep West weten, "maar op zo'n moment kies je voor de veiligheid van collega's en omstanders."

Rond 3.00 uur konden de vijf mannen worden aangehouden. Zij hebben de nacht doorgebracht in de cel en worden zondag verhoord, onder meer over het motief om de fietser te bedreigen. De honkbalknuppel is in beslag genomen en vernietigd. De auto is meegenomen door een politieberger.

Categorieen:
Naaldwijk112