Zaterdagvoetbal: top vijf wint in derde klasse B

De derde klasse B van het zaterdagvoetbal, in de regio vaak "de fietspoule" genoemd, kende nu weer een aantal mooie derby's en veel doelpunten. De bovenste vijf ploegen vijf in deze poule wisten hun partij te winnen. In de vierde klasse pakte Quintus de overwinning.

Lyra - Duindorp 2-0

Bram Wennekers zag zijn goede optreden van vorige week tegen VV Naaldwijk beloond worden met een basisplaats tegen het Haagse Duindorp. Ook in deze partij speelde Wennekers een belangrijke rol. Nadat in de eerste helft Coen van Mil de score op 1-0 had gebracht, was het Wennekers die vijf minuten voor het eindsignaal de 2-0 maakte. Hierdoor wist de ploeg van Ramon Hageraats dit seizoen als eerste regioploeg van Duindorp te winnen en blijft Lyra koploper in de derde klasse B.

SC Monster - Verburch 2-1

Een heuse burenderby tussen SC Monster en Verburch, waarin Monster al na twee minuten een grote kans kreeg maar deze niet wist te benutten. Het waren de bezoekers uit Poeldijk die op voorsprong kwamen. Melvin van der Zeijden zorgde in de 26e minuut voor de 0-1 op het scorebord. Zes minuten later was het alweer 1-1 door een benutte penalty van Mike Peereboom. In de tweede helft waren er kansen voor beide partijen, maar was het Monster die als enige een kans wist te verzilveren. Een klutsbal werd door Jordi van Maanen ingeschoten. Verburch ging nog op zoek naar de gelijkmaker, maar dat mocht niet baten. Het werd 2-1 voor Monster en die ploeg blijft hiermee tweede in de rangschikking, op één punt van Lyra.

VV Naaldwijk - Ariston '80 6-0

Naaldwijk heeft na het mislopen van de eerste periodetitel laten zien dat het team niet in een dip zit. Al vroeg in de wedstrijd scoorde Jordy van Calsteren 1-0. Sebastiaan van den Berg, Michiel van den Berg en Brian van Geest deden dit voor rust ook, waardoor het na 45 minuten al 4-0 stond. Na rust scoorde Naaldwijk nog twee keer en won de ploeg van Chris Treling met maar liefst met 6-0. Door deze overwinning blijft Naaldwijk in het spoor van Lyra en Monster.

GDA - VELO 0-3

Om mee te kunnen blijven doen in de bovenste regionen moest VELO het uitduel tegen GDA winnen. Dit deden de Wateringers ook. In de eerste helft waren Sven Verbeek en Mick van Elswijk trefzeker voor VELO. In de tweede helft zette Dirk Lelieveld de score op 0-3, waardoor Edwin Vurens en zijn ploeg op de vierde plek staan, met maar drie punten achterstand op koploper Lyra.

MSV'71 - Schipluiden 3-5

MSV'71 heeft de punten hard nodig. De ploeg van Ron Carli staat op de een-na-laatste plaats met maar vijf punten. De Maassluizers moesten dus in eigen huis proberen te winnen van Schipluiden. Dit lukte MSV'71 niet, want de ploeg werd met 3-5 verslagen door de Schipluidenaren. Door deze winst handhaaft Schipluiden zich op de vijfde plek.

MVV'27 - KMD 2-1

Het duel tussen MVV'27 en KMD kende meer rode kaarten dan doelpunten: drie keer rood aan KMD-kant en twee voor MVV'27. Vier van deze kaarten werden pas na de wedstrijd gegeven. In de eerste helft kwam KMD op voorsprong door een doelpunt van Dylan Groen. In de tweede helft kwam MVV'27 op gelijke hoogte door vanuit een vrije trap te scoren. Vijf minuten voor tijd kreeg MVV'27 nog een vrije trap die via de kluts door Harm Voogt binnen werd geschoten. In de minuten erna werd het spel feller en werden er vier gele kaarten uitgedeeld, waarvan een aan Joeri van Dongen. Hij had al geel op zak en mocht het veld verlaten. KMD kon met een man meer niet scoren. Na het eindsignaal ontstond er een opstootje nadat KMD-er Niels van den Berg de bal hard naar het hoofd van MVV'27-speler Jeffrey Wupkes had geschoten. Hij kreeg hiervoor rood. Gerard Dobbe en Mitch van de Wetering van KMD en Jeffry Wupkes zelf gingen verhaal halen, waarna ook zij rood kregen.

Maasdijk - Quick Steps 5-2

Afgelopen donderdag werd duidelijk dat trainer Patrick Fieret na dit seizoen stopt bij Maasdijk. Maar Fieret wil nog wel hoog eindigen met zijn ploeg en voegde vandaag daad bij zijn woord. In eigen huis stond Maasdijk na 45 minuten spelen met 2-1 voor. Na rust zetten de Maasdijkers door en stonden zij in de 86e minuut met 5-1 voor. Quick Steps deed nog wat terug, waardoor de eindstand op 5-2 kwam.

Vierde klasse D

DHC-Quintus 1-5

Quintus heeft haar tweede overwinning op rij binnen. De Heulenaren waren een maatje te groot voor DHC uit Delft. Na 45 minuten spelen stond het 1-1, maar in de tweede helft maakte Quintus het verschil en won uiteindelijk met 1-5.