Archief

Burgemeester niet op de hoogte van politie-actie

Burgemeester Haan van Maassluis was er niet van op de hoogte dat vrijwilligers van de politie langs de huizen zijn gegaan om te inventariseren of ze over een camera beschikken. Hij baalt ervan, dat hij niet door de politie op de hoogte is gesteld. Dat blijkt uit de antwoorden op vragen van de Verenigde Senioren Partij (VSP).

Toen de partij dinsdagavond het onderwerp tijdens het actualiteitenhalfuur van de gemeenteraad aan de orde stelde, liet Haan al weten er niet van op de hoogte te zijn, maar hij zou het navragen. VSP-fractievoorzitter Van der Maarel vertelde, dat mensen op Facebook over de actie hadden geschreven. Daaruit bleek vooral, dat voor hen niet altijd even duidelijk was dat het om de politie ging die bij hen voor de deur stond.Burgemeester Haan vindt dat de politie hem van een dergelijke actie vooraf op de hoogte had moeten stellen. Daarop reageerde PvdA-fractievoorzitter Sjoerd Kuiper, dat hij juist een bericht had gelezen waaruit blijkt dat de politie zoiets nooit zou doen: "Volgens mij is dit nep, twee van die mensen aan de deur." CDA-raadslid Marcel 't Hart viel hem bij.

Fake-nieuws

Haan stelde, dat in het geval Kuiper gelijk zou hebben, dat Van der Maarel zich schuldig zou maken aan 'fake-nieuws'. "Dit soort geruchten moeten we onmiddellijk de wereld uit hebben. Deze week nog zal er communicatie plaatsvinden over het waarheidsgehalte van dit gerucht.

Nu blijkt echter, dat Van der Maarel het bij het rechte einde had.

Haan is niet blij met de actie van de politie en gaat die met de wijkteamchef bespreken. Verder is hem toegezegd, dat de politievrijwilligers binnen korte tijd een politie-uniform krijgen, zodat zij beter herkenbaar zijn. Daarnaast zal de politie volgende week via een artikel in het lokale weekblad nadere informatie verstrekken.

Camera in beeld

De politie probeert met het landelijke project 'Camera in beeld' in kaart te brengen waar particulieren en bedrijven camera's hebben hangen, zodat die gebruikt zouden kunnen worden bij onderzoeken van bijvoorbeeld misdrijven in de omgeving van de camera's.

Categorieen:
MaassluisPolitiek