Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

'Geen Letten, maar Haagse werklozen in tuinbouw!'

Als het aan de Haagse politieke partij Groep de Mos ligt, gaan er geen Letten en Moldaviërs aan de slag in de Westlandse tuinbouw, maar werklozen en bijstandscliënten uit Den Haag. De fractie heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. "Natuurlijk is niet iedereen geschikt voor deze baan, maar lang niet iedereen is toch ongeschikt?"

Nu er steeds minder Polen in Nederland komen werken, worden mensen uit bijvoorbeeld Moldavië en Letland benaderd om hier te gaan werken, zo werd maandag bekend in een nieuwsitem van WOS Media en Omroep West. Daar snapt Groep de Mos niets van. "De gemeente Den Haag heeft structurele tekorten op de bijstandsbudgetten, vooral door de grote instroom van statushouders. Waarom proberen we de druk op die budgetten niet te verlichten?"

Enkele jaren geleden mislukte een plan om werklozen uit Rotterdam aan werk in de kassen te helpen. "Deze is mislukt door de slechte voorbereiding van kandidaten én werkgevers", stelt raadslid Lex Kraft van Ermel. "Daar moeten we van leren, maar het kan niet zo zijn dat we werklozen en bijstandscliënten niet naar betaald werk begeleiden. Zeker niet als betaald werk bij een buurgemeente voor het oprapen ligt!"

De partij hoopt dat de gemeente Den haag in overleg gaat met brancheorganisatie LTO Glaskracht over hoe Haagse werklozen ingezet kunnen worden in de Westlandse tuinbouw.

Categorieen:
WestlandPolitiek