Archief
Bas Booister

Bas Booister

D66 bezorgd over bereikbaarheid Maassluis per openbaar vervoer

D66 Maassluis maakt zich zorgen over de bereikbaarheid van en vanuit Maassluis met het openbaar vervoer. De fractie constateert dat tijdens spitsuren met grote regelmaat lange files ontstaan op de A20 en dat ook reizigers van het openbaar vervoer hiervan de dupe zijn, terwijl dit bijvoorbeeld niet het geval had geweest met de metro. Daarom stelt D66 schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

De partij vindt dat er op korte termijn maatregelen genomen dienen te worden mede gezien het feit dat een en ander zal verslechteren nu de winter er aankomt. De democraten denken hierbij aan een waterbusverbinding tussen Maassluis, Vlaardingen en Schiedam en eventueel ook met Hoek van Holland.

D66 wil van het college horen of het echt niet mogelijk is om het vervangend busvervoer voor de Hoekse Lijn over de vluchtstrook te laten rijden bij files. Eerder vroeg de PvdA daar al naar, maar kreeg toen nul op het rekest. D66 hoopt dat het college op hoog niveau het ongenoegen over de situatie gaat uiten bij de betrokken instanties.