Arjan de Jager

Hockey: heren HV Westland winnen, dames spelen gelijk

De hockeyheren van HV Westland hebben zondag hun partij tegen Tempo '34 gewonnen. Op sportpark De Hoge Bomen legden de Naaldwijkers voor rust de basis van hun overwinning. De dames van HV Westland speelden gelijk tegen Dordrecht.

De heren van HV Westland kwamen in de 16e minuut op voorsprong. Een strafcorner werd door Edgar van Rijswijk hard achter de doelman van Tempo '34 gepusht. Nog voor rust maakte HV Westland 3-0 door doelpunten van Luuk Bleker en Maxim Bakker. Na rust kwam Tempo '34 terug tot 3-2, maar stelde Casper Leliveld de overwinning veilig door twee minuten voor tijd 4-2 te maken.

De dames van HV Westland moesten het in eigen huis opnemen tegen Dordrecht. Ondanks het goede spel en acht verkregen strafcorners in de tweede helft kon HV Westland niet tot scoren komen. Het bleef 0-0 in Naaldwijk.

De heren van Evergreen uit Maassluis verloren hun partij thuis tegen Ypenburg met 3-5. De dames van Evergreen speelden met 1-1 gelijk tegen DDHC.