Zaterdagvoetbal: Lyra pakt periodetitel in derde klasse B

In de derde klasse B van het zaterdagvoetbal is de eerste periodetitel gegaan naar Lyra. De ploeg van trainer Ramon Hageraats was in eigen huis te sterk voor VV Naaldwijk. De Lierenaren kunnen nog niet achterover leunen, want Naaldwijk, VELO en Monster staan maar op 1 punt achterstand.

Lyra-Naaldwijk

De wedstrijd waar iedereen naar uitkeek, was de strijd om de eerste periodetitel in de derde klasse B. Naaldwijk had genoeg aan 1 punt genoeg en Lyra moest winnen. In een matige eerste helft gebeurde er vrij weinig. Beide ploegen kregen wat halve kansen, maar verder dan dat kwam het niet. De tweede helft begon ook matig, maar eindigde spectaculair. Een bal in het zijnet van het doel van Naaldwijk was het teken dat Lyra voor de overwinning ging. En die overwinning kwam er. Debutant Bram Wennekers scoorde in 89e minuut de 1-0. Naaldwijk kreeg nog de kans op de gelijkmaker, maar kon niet scoren. De periodetitel ging dus naar de Lierenaren.

VELO-Schipluiden

Een knotsgekke partij tussen VELO en Schipluiden, waarin de scheidrechter een hoofdrol in speelde. Na een matig begin werd er wel twee keer gescoord in de eerste helft. Mitch van Elswijk benutte voor VELO een penalty, nadat Robbert van Wandelen de bal met zijn handen uit het doel had getikt. Voor deze actie kreeg Van Wandelen rood en moest Schipluiden met tien man verder. Niettemin maakte Jesse van Rossum vlak voor rust de gelijkmaker voor Schipluiden. Ruststand 1-1.

Al vroeg in de tweede helft haalde Sven Verbeek verwoestend uit en maakte hij de 2-1 voor VELO. In de 55e minuut moest VELO-speler Tom Koene met rood naar de kant wegens een harde actie. Vijf minuten later was zijn ploeggenoot Ferhat Sonmez het zelfde lot beschoren wegens het trappen van een tegenstander.

Vervolgens werd de wedstrijd gestaakt door de scheidsrechter. De spelers van VELO en Schipluiden wisten niet waarom, aangezien er volgens hen geen aanleiding was. Na een aantal minuten liep de scheidsrechter weer het veld op, maar liep vervolgens weer snel terug naar de kleedkamer, omdat hij zich bedreigd voelde door het publiek. Na bezoek van een aantal politieagenten werd na een half uur door hem besloten om de wedstrijd toch uit te spelen, in de invallende duisternis. In deze minuten werd er niet gescoorde en bleef het 2-1 voor Velo. Hierdoor blijven de Wateringers in het spoor van Lyra.

Quick Steps-Monster

Monster wist de drie punten mee naar huis te nemen. Pas laat in de eerste helft werd er tegen Quick Steps gescoord. Koen Warners scoorde de 0-1 met zijn hoofd. Dit was ook de ruststand. In de tweede helft kwam Monster op 0-2 en dit was ook de eindstand. Met deze overwinning blijft Monster bovenin goed meedraaien en staat het team samen met Naaldwijk en VELO 1 punt achter koploper Lyra.

Verburch-MSV'71

Een doelpuntrijk onderonsje tussen Verburch en MSV'71. Al in de eerste minuut was er een kans voor MSV, maar het was Verburch die als eerste scoorde. Op aangeven van Vincent Rens wist Melvin van der Zeijden de 1-0 te maken. Ook de 2-0 kwam op naam van Van der Zeijden, nadat hij eerst een grote kans in de handen van de keeper van MSV kopte. Jack van der Vlugt maakte voor MSV de aansluitingstreffer, maar Verburch bleef de kansen benutten. Voor rust stond het al 4-1 door doelpunten van Rico Kok en wederom Melvin van der Zeijden. In de tweede helft deed MSV nog wel wat terug, door een doelpunt van Jack van der Vlugt, maar verder dan 4-2 kwam MSV niet.

Duindorp-MVV'27

MVV'27 heeft de punten gemorst tegen Duindorp. Duindorp kwam in de 27e minuut op 1-0 voorsprong. Voor rust maakte de Haagse ploeg nog de 2-0. In de tweede helft kon MVV niet de aansluiting maken. Het moest zelfs nog een tegendoelpunt incasseren. Het werd 3-0 voor Duindorp, dat op de ranglijst MVV nu voorbijgaat.

KMD-GDA

De partij tussen KMD en GDA was al binnen 35 minuten beslist in het voordeel van de Wateringers. Na een kwartier spelen kopte Jeroen van der Meer de 1-0 binnen, waarna Mitch van de Wetering ook succesvol was met zijn hoofd en de 2-0 maakte. Thomas van Eeden maakte na 35 minuten de 3-0. De tweede helft was voor KMD meer een formaliteit. GDA kreeg nog wel één kans, maar die werd gestopt door Wouter Boer.

Ariston'80-Maasdijk

Maasdijk heeft belangrijke punten behaald in de strijd in de onderste regionen van de derde klasse B. Uit tegen hekkensluiter Ariston'80 werd er met 2-4 gewonnen. Bij de rust stond het al 0-2 voor de Maasdijkers. Met deze overwinning klimt Maasdijk naar de elfde plaats op de ranglijst.

Vierde klasse DQuintus-TAC'90

Na een pijnlijke 8-0 nederlaag tegen Semper Altius heeft Quintus in eigen huis TAC'90 met 4-1 verslagen. De Heulenaren kwamen op voorsprong door een eigen doelpunt van de tegenpartij. Daniël van Holsteijn maakte de 2-0, wat ook de ruststand was. In de tweede helft werd er nog drie maal gescoord, waarvan twee keer door Quintus. Remco van der Knaap en Rob Binsbergen waren degenen die voor de thuisploeg het doel wisten te vinden.