Archief
Tom van Bemmel

Tom van Bemmel

Niet twee maar drie overvallers bij wethouder Evers

De politie is op zoek naar drie mannen die vrijdagavond de woning van wethouder Evers in Maassluis overvielen. De wethouder en zijn vrouw liepen allebei verwondingen op. Aanvankelijk waren twee binnendringers gemeld en leek alleen de echtgenote verwondingen te hebben opgelopen.

Vrijdagavond om 21.15 uur zaten Evers en zijn vrouw in de woning aan de Maria Rutgersstraat op de bank, toen ze geluiden hoorden in de tuin. Er stonden drie mannen met een bivakmuts voor de deur en zij sloegen een ruit in.

Toen ze binnen waren ontstond er een worsteling met Evers (68), die er flinke schaafwonden aan overhield. Zijn vrouw kreeg er ook van langs en hield er een flinke hoofdwond aan over. Een van de overvallers had een voorwerp lijkend op een mes bij zich.

De politie heeft met meerdere eenheden en de helikopter de buurt afgezocht. Helaas waren de drie al gevlogen, waarschijnlijk zonder buit. Het echtpaar is ter plekke door de ambulancebroeders behandeld. De politie doet onderzoek en vraagt getuigen zich te melden.

De drie mannen met een bivakmuts zijn tussen de 1.75 en 1.80 meter lang, ongeveer 20 jaar oud en droegen zwarte kleding. "Heeft u die avond iets gezien of gehoord of heeft u wellicht camerabeelden waar de daders opstaan? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of via 0800-7000 als u liever anoniem blijft", aldus de politie.

Categorieen:
Maassluis 112