Archief
Google Streetview

Google Streetview

Onderzoek naar weggebruik op A20

Rijkswaterstaat controleert op dinsdag 28 november het weggebruik op de A20. Langs het wegdeel tussen Maassluis en Vlaardingen worden in beide richtingen camera's geplaatst. Met die camera's worden de kentekens van passerende auto's geregisterd.

Een deel van de geregistreerde kentekenhouders krijgt een brief in huis met het verzoek om deel te nemen aan een online enquĂȘte over het gebruik van de rijksweg. Deze groep wordt gekozen aan de hand van een steekproef.

Het onderzoek is erop gericht om een goed beeld te krijgen van het weggebruik en de verkeersstromen in Zuid-Holland. Het moet meer informatie opleveren over de intensiteit van goederenvervoer en -soorten die in en buiten de spits worden vervoerd. Bestuurders zal worden gevraagd wat hun motieven voor het gebruik van de auto zijn.

Behalve op de A20 wordt het onderzoek ook uitgevoerd op de A13 tussen Delft-Zuid en Berkel en Rodenrijs, de A15 tussen Spijkenisse en Hoogvliet, de A16 tussen Knooppunt Ridderkerk 2 en Hendrik Ido Ambacht, de A15 tussen Alblasserdam en Hendrik Ido Ambacht en de A27 tussen Knooppunt Gorinchem en Noordeloos. De camera's zullen vanaf komende maandag worden geplaatst.

Categorieen:
MaassluisAlgemeen