Archief
WOS Media

WOS Media

Jongeren in het zonnetje gezet met Uitblinker

De gemeente Westland heeft vrijdagmiddag drie Westlandse jongeren in het zonnetje gezet met de Jongerenwaarderingsprijs de Uitblinker. Deze wordt jaarlijks uitgereikt aan jonge vrijwilligers en mantelzorgers. Wethouder De Goeij reikte op het gemeentehuis in Naaldwijk de bijbehorende prijs uit aan Kim van der Knaap, Leonard van Staalduinen en Rick Lander.

De 22-jarige Kim van der Knaap is al sinds haar zeventiende trainster en coach van een jeugdteam van handbalvereniging Verburch. De Poeldijkse is tevens lid van de jeugdcommissie en een drijvende kracht achter het zomerkamp. Aan het eind van komend seizoen organiseert ze een activiteit voor alle jeugdleden en begeleiders van de vereniging.

's-Gravenzander Leonard van Staalduinen zet zich al enige jaren in voor kwetsbare bewoners in zijn woonplaats. De 23-jarige is onder meer vrijwilliger bij de Bezoekdienst Dementie, ook helpt hij ouderen met het onderhouden van hun tuintje. Verder heeft hij in het verleden regelmatig een autistische jongen naar een zorgboerderij gereden, om zijn ouders op deze manier te ontzorgen.

Rick Lander (15) organiseerde dit jaar het zogenoemde 'Energiefeest', een dansfeest zonder alcohol voor 13- tot 16-jarigen. Op het evenement kwamen op 19 mei zo'n 300 jongeren af. De Wateringer wil dit feest ook volgend jaar houden.

Vanaf vrijdagavond 19.00 uur worden de jongeren uitgebreid geportretteerd in het programma Uitblinkers. Dit programma wordt tot en met maandagavond elk uur herhaald.