Archief
WOS Media 2

WOS Media 2

Kwekers in de Kunst heeft nog niets gehoord van gemeente Westland

Cultuurorganisatie Kwekers in de Kunst heeft nog geen gesprek gehad met wethouder Marga de Goeij van de gemeente Westland over het geruchtmakende subsidieprobleem. "Wij hebben tot op heden nog niets vernomen", zegt voorzitter Hans van den Broek donderdagochtend. De organisatie kan volgens de gemeenteraad fluiten naar de 100.000 euro subsidie die was toegezegd door voormalig burgemeester Sjaak van der Tak en aan de vooravond van diens afscheid werd gesteund door het college van B en W.

Het college kreeg op dinsdag 7 november, in een extra raadsvergadering, de opdracht van de gemeenteraad om bij monde van de cultuurwethouder aan Kwekers in de Kunst te gaan melden, dat het inmiddels verstrekte voorschot van 40.000 euro moet worden teruggestort. Maar die afspraak moet nu nog worden gemaakt.

Kwekers in de Kunst maakte al tijdens de raadsvergadering via een mailbericht duidelijk, dat daar wordt vastgehouden aan het gezegde 'beloofd is beloofd'. Verder is de organisatie zeer ontstemd over het feit dat een groot deel van de mailwisseling tussen bestuurders van de gemeente Westland en bestuurders van Kwekers in de Kunst openbaar is gemaakt.

Heeft de organisatie zelf al iets ondernomen?

Van den Broek reageert: "We hebben aan de gemeente opheldering gevraagd en tot op heden nog geen reactie ontvangen."

Wat betekent de actuele discussie voor de creatievelingen van Kwekers in de Kunst? Hebben zij nog tijd genoeg om invulling te geven aan het beoogde community art-project ter gelegenheid van de opening van het World Horti Center?

"Wij zijn al een hele tijd doende met de opening. Over de uitvoering maken wij ons dus geen zorgen", aldus Van den Broek.

Rondvraag

Fractievoorzitter Remmert Keizer van GemeenteBelang Westland wil over de gang van zaken een rondvraag gaan stellen tijdens de raadscommissie Bestuur op 30 november. Hij wil onder meer weten waarom er vanuit het college nog geen contact is opgenomen om te zorgen dat de reeds betaalde gelden terugkomen naar de gemeente. "Het lijkt nu alsof het college niet veel haast heeft met het maken van afspraken met het bestuur van de stichting?", aldus Keizer.

Categorieen:
WestlandPolitiek