Archief
Google Maps

Google Maps

'Nog geen concrete plannen voor Delftse Kerkpolder'

Er zijn nog geen concrete bouwplannen voor de Kerkpolder in Delft en dus is niet duidelijk wat de gevolgen zijn voor Midden-Delfland. Dat meldt het college van B en W in Midden-Delfland na vragen van de PvdA-fractie. De wijk Kerkpolder ligt vlak over de grens met Den Hoorn.

De fractie was verbaasd en verontrust over de plannen, waarin onder meer een gedeelte van het bos wordt weggehaald en in plaats daarvan nieuwbouwhuizen en volkstuintjes komen. Het zou hier echter niet gaan om een bouwplan, maar om een zogenoemde 'kansenkaart'. "Het college van Delft heeft hierover nog geen besluit genomen, het interne proces wordt nog doorlopen."

Het college van Midden-Delfland vindt zichzelf op dit moment nog niet in de positie om een mening te vormen over de Kerkpolder. Ook kan het nog niets zeggen over wat deze kansenkaart betekent voor het zwembad en de aanwezige sportterreinen. Maar: "Uitgangspunt van de gemeente Midden-Delfland blijft dat de woonopgave binnen de stedelijke contour gerealiseerd wordt."