Archief
Signbiblio

Signbiblio

Evides: Blijf water nog even koken

Het advies voor de bewoners van 20 woningen in de Zuidbuurt in Maassluis om het drinkwater drie minuten te koken blijft nog even van kracht. Evides heeft de afgelopen dagen veel watermonsters genomen en die op aanwezigheid van de E.colibacterie onderzocht. De tests hebben tot nu toe te weinig zekerheid opgeleverd, zo schrijft mediapartner RTV Rijnmond.

Tijdens het onderzoek werden de afgelopen dagen meerdere methodes ingezet. Maar volgens Lydia Slob van Evides maakt een snelle testmethode niet 100 procent duidelijk of het drinkwater veilig genoeg is om zonder vooraf koken te drinken.

Maandag worden de resultaten verwacht van een testmethode waarbij drinkwater op kweek is gezet. Als die test geen E.colibacterie in het drinkwater laat zien, zouden Maassluizers weer veilig uit de kraan kunnen drinken zonder dat het water moet worden gekookt.

Chloor

Sinds woensdag is bekend dat de E.colibacterie in het Vlaardingse waterleidingnet zit en dat ook een deel van de Maassluise Zuidbuurt er last van heeft. Een dag later begon Evides met het toevoegen van chloor aan het drinkwater in een poging de bacterie versneld te doden.

Vrijdag maakte Evides bekend dat het advies om het water drie minuten te koken alvorens te drinken met nog eens twee dagen werd verlengd. De E.colibacterie komt voor in de darmen en kan met name bij kinderen en ouderen onder meer diarree en misselijkheid veroorzaken.

Categorieen:
MaassluisAlgemeen