Archief

'Gemeente verwerft geen supermarkt in Kwintsheul'

De gemeente Westland is niet van plan om het leegstaande supermarktpand in Kwintsheul aan te kopen, in de hoop dat er snel een uitbater gevonden wordt. Dat zegt wethouder Duijvestijn op vragen van Westland Verstandig.

Westland Verstandig vindt het 'akelig stil' in het dossier van een eventuele supermarkt. Het pand aan de Raaphorst staat al enige tijd leeg, nadat de vorige supermarkt begin 2012 door brand verloren ging.

Duijvestijn vindt allemaal het veel te lang duren, "er is nog steeds geen witte rook", zei hij dinsdagavond. Het verwerven van een supermarkt is volgens de wethouder geen taak van de gemeente.

Kwintsheul wacht al sinds 2012 op een nieuwe supermarkt, nadat een brand de toenmalige Albert Heijn in de as had gelegd. In de tussentijd heeft het dorp een tijdelijke supermarkt gehad in de voormalige Rabobank. Inwoners zijn nu aangewezen op supermarkten in omliggende dorpen. Ton Tabben van de actiegroep Kwintsheul werk aan de Winkel sprak dinsdagavond de Westlandse gemeenteraad toe. Volgens hem is het geduld in het dorp op.

Categorieen:
WestlandPolitiek