Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

Agenten trekken wapen tijdens aanhouding Dennendal

Bij een aanhouding op het Dennendal in Maassluis hebben agenten zondagmiddag hun vuurwapen getrokken. Dat deden zij, omdat de verdachte personen mogelijk zelf ook een wapen op zak had, zo laat een woordvoerder van de politie weten.

De politie was vlak daarvoor getipt over iemand die bij winkelcentrum Koningshoek zijn auto instapte met een pistool in zijn zak. De man zou daarna zijn doorgereden in de richting van de moskee vlak naast het politiebureau.

Nadat agenten de auto langs de kant hadden gezet, stapten de bijrijder en bestuurder uit. De politiemensen namen hierbij geen risico, trokken hun vuurwapen en hielden het tweetal en de twee andere personen die nog in de auto zaten aan.

Na onderzoek werd geen vuurwapen aangetroffen en zijn de vier weer vrijgelaten. Mogelijk gaat het hier om een valse melding, omdat de politie geen contact heeft kunnen krijgen met de melder.

Diverse wijkbewoners en bezoekers van de horeca aan het Dennendal zijn getuige geweest van deze actie. De politie begrijpt dat deze actie veel impact kan hebben op het veiligheidsgevoel van deze mensen, maar benadrukt dat dit deel van Maassluis niet onveiliger is geworden.

Categorieen:
Maassluis112