Zaalhandbal: heren Westlandia verrassen koploper

Westlandia verraste koploper Delta Sport op een knappe nederlaag. Quintus 2 blijft aan de leiding en DIOS kruipt langzaam omhoog op de ranglijst. Het derde team van Quintus won weer eens. De reserves van Westlandia (dames) speelde gelijk tegen de koploper.

De koppositie op de ranglijst blijft in bezit van de reserves van Wematrans/Quintus. De Heulse ploeg versloeg in de Eekhouthal Havas. De voorsprong op WHC blijft drie punten. Streekgenoot DIOS is door een overwinning op Atomium'61 op een derde plaats terecht gekomen. Dit is wel samen met twee andere team, echter DIOS heeft een beter doelsaldo.

Bij Quintus maakte Jelle Melkert zijn rentree. Melkert wist drie keer raak te gooien. Voor Heulse begrippen was het een matige wedstrijd. Toch leidde de thuisploeg met 14-11 na de eerste helft. Aan het eind van de wedstrijd was de marge bijna hetzelfde. Quintus won met 30-26. Bob Kouwenhovern (6), Kevin Landsweer (5) en Collin de Vette (5) waren het meest productief.

DIOS speelde tegen de Rotterdamse ploeg een matige eerste helft en moest de tegenstander met een 14-15 voorsprong de kleedkamers laten gaan. Na de pauze herstelde DIOS zich. Verdedigend stond het beter en aanvallend werd goed afgerond. Onder aanvoering van de veel scorende Robin Huisman (9) en Mark van Vliet (8) wist DIOS een 34-26 overwinning uit het vuur te slepen.

Na twee wedstrijden op rij zonder een punt wist het derde team van Quintus de tweede overwinning van het seizoen te boeken. In de Eekhouthal versloeg de thuisploeg GHV. De subtopper uit Goirle leed de tweede nederlaag. Pascal Eversteijn maakte zijn rentree. De ruststand was 16-14 in het voordeel van de Heulse ploeg. Quintus liep wel een aantal keren weg, maar evenzo vele keren kwam GHV terug op één doelpunt. In de slotfase gooide Roald Stuiver met een onderhandsschot de wedstrijd op slot en daardoor won Quintus met 31-29.

Hoofdklasse C

Bij WPK/Westlandia kon men eindelijk weer twee punten bijschrijven. Na de overwinning in de eerste wedstrijd moest de degradant toestaan dat het maar één punt uit drie wedstrijden wist te behalen. In het Laco Sportcentrum Schouwen-Duiveland in Zierikzee was het een spannende wedstrijd tussen koploper Delta Sport en Westlandia. Het Naaldwijkse team werd dit keer gedragen door doelman Thomas Obbens en de topscorers Terry Zuiderwijk (4) en Sander de Snaijer (4). De ruststand was 11-8 in het voordeel van de bezoekers. De tweede helft kende een spannende slotfase. Westlandia hield het hoofd koel en won met 20-19.

De reserves van WPK/Westlandia snoepten de koploper een punt af. De reserves van Foreholte werden na hard werken op een 27-27 gelijkspel gehouden. Westlandia wist voor rust nog op een marge van drie treffers te komen, maar nadat Foreholte in de tweede helft de dekking anders neerzette, kwam de koploper dichterbij. Een spannende slotfase volgde waarin beide ploegen genoegen namen met een gelijkspel.