Archief
You Tube

You Tube

Hillenraad 100: Koppert Biological Systems aan de top

Koppert Biological Systems is vrijdagavond uitgeroepen tot de meest toonaangevende onderneming in de Nederlandse tuinbouwwereld, althans van de bedrijven met een omzet beneden de 500 miljoen euro.

Het bedrijf uit Berkel en Rodenrijs dat zich heeft toegelegd op biologische gewasbescherming voert daarmee de ranglijst aan van de nieuwe Hillenraad 100. Deze is bekendgemaakt in de Rivièrahal van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. In de voorbije twee jaar was Enza Zaden uit Enkhuizen de nummer 1.

Overigens is de podiumbezetting in de Hillenraad 100 hetzelfde als in 2016. Koppert Biological Systems stond toen op 3, Enza is nu gezakt van 1 naar 2 en Nature's Pride van 2 naar 3.

RijkZwaan

In de categorie van ondernemingen met een omzet van meer dan 500 miljoen euro staat zaadveredelingsconcern RijkZwaan uit De Lier nu bovenaan. In 2015 en 2016 was die toppositie weggelegd voor de Dutch Flower Group.

Familiebedrijf

Tot Familiebedrijf van het Jaar werd uitgeroepen Heemskerk Fresh & Easy uit Rijnsburg. Dit bedrijf heeft zich toegelegd op verse producten op basis van groente.

De themaprijs 'Duurzaamheid' werd toegekend aan Ter Laak Orchids in Wateringen. Tot potentieel meest uitdagende onderneming is uitgeroepen HortiKey, dochteronderneming van Berg Hortimotive in De Lier.