Archief
WOS Media

WOS Media

'Onderste steen moet boven in kwestie Van der Tak'

De Westlandse gemeenteraad wil de onderste steen boven in de kwestie rond oud-burgemeester Sjaak van der Tak. Die heeft eind september, vlak voor zijn afscheid, zonder overleg 40.000 euro overgemaakt naar de culturele organisatie Kwekers in de Kunst.

Uit een verklaring van de gemeente bleek maandagavond al dat Van der Tak op eigen houtje in totaal een ton heeft toegezegd aan Kwekers in Kunst. Van der Tak zelf verklaarde dat het in overleg met de wethouders ging, maar die ontkennen dat.

Woensdagavond laat is er overleg geweest tussen de verschillende partijen over de kwestie. De fracties hebben diverse vragen ter verduidelijking van de situatie gesteld aan het college en wachten nu op de antwoorden. LPF en Westland Verstandig hebben aangegeven dat ze denken over het inlassen van een extra raadsvergadering aankomende maandag, afhankelijk van de antwoorden van het college.

Begroting

Gemeentebelang Westland wil in elk geval vóór de begrotingsbehandeling duidelijk hebben over 'hoe de hazen exact zijn gelopen'. Mocht dat niet lukken, dan overweegt fractievoorzitter Keizer om de begrotingsvergadering uit te laten stellen.

Overigens heeft ook waarnemend burgemeester Van Ardenne zich over de kwestie uitgelaten. Ze zegt in de WOS talkshow Dit Was Oktober daarover: "Het was niet volgens de regels, maar het kan gebeuren." Ze wijst er op ,dat de gemeenteraad de 'onrechtmatige daad' kan herstellen. Maar de kans dat dit gebeurt, lijkt niet erg groot aangezien de meeste fracties ook hechten aan bestuurlijke toezeggingen.

Categorieen:
WestlandPolitiek