Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Uitvaartdienst voor 16-jarige Sander verplaatst

Er wordt dinsdag een dermate grote belangstelling verwacht voor de begrafenis van 's-Gravenzander Sander van der Houwen (16), dat de uitvaartdienst is verplaatst naar de Noorderkerk aan de zuidzijde van de Langestraat. Tot deze verplaatsing is eerder dit weekeinde besloten.

Sander raakte op maandag 21 augustus levensgevaarlijk gewond bij een ongeluk op de Naaldwijkseweg in 's-Gravenzande. Hij overleed afgelopen woensdag aan de gevolgen.

Aanvankelijk zou de afscheidsdienst in de aula op de begraafplaats worden gehouden. Omdat al snel bleek dat er niet voor iedereen plaats zou zijn, is overwogen om beeldschermen en geluid buiten te plaatsen. "Maar je geeft belangstellenden dan geen goede manier om echt de dienst bij te wonen", aldus uitvaartverzorger Peter Feldkamp. "Daarom is zaterdagochtend besloten om de dienst te verplaatsen naar de Noorderkerk aan de Langestraat 130."

De dienst begint om 13.00 uur. Na afloop zal zal de begrafenis plaatshebben op de algemene begraafplaats Beukenhage, rond 15.00 uur. "We lopen vanaf de kerk achter de auto aan naar de begraafplaats", aldus Feldkamp.

De condoleance zal overigens wel plaatsvinden in genoemde aula, morgenavond (maandag) om 19.00 uur.