Archief

Een kijkje in het World Horti Center

Met nog ongeveer twee weken te gaan, begint de tijd te dringen op de bouwplaats van het World Horti Center. Maandag 14 augustus is de eerste werkdag van de leraren in het gebouw, maar binnen wordt nog hard getimmerd en gezaagd.

Toch lijkt alles op tijd af te zijn, want de werklui liggen op schema. Het World Horti Center in Naaldwijk vormt straks een cluster van onderwijs en bedrijvigheid, met onder meer een MBO Westland en de Demokwekerij.

Twee weken later, op 28 augustus, is de eerste schooldag in het World Horti Center. In MBO Westland wordt samengewerkt door ROC Mondriaan, Lentiz en het Albeda College. De opleidingen zijn gericht op tuinbouw en voeding. Vandaag is alvast de nieuwe site gelanceerd: www.worldhorticenter.nl.

Peet van Adrichem, directeur van de Demokwekerij, gaf vanmiddag een rondleiding in het gebouw. In het filmpje bezoeken we de aula, een klaslokaal, de expositievloer en de Demokwekerij. Fase 1 van het gebouw is dus medio augustus af, de kas wordt rond november opgeleverd.