Archief

Careyn denkt na over verkoop van De Ark

Er wordt nagedacht over de verkoop van verzorgingshuis De Ark in Wateringen door eigenaar Careyn. Daarna kan Careyn dan de benodigde ruimte huren voor ouderen die verzorging nodig hebben. Het gaat daarbij om de afdeling kleinschalig wonen en de appartementen waar op dit moment nog ouderen met een verzorgingshuis-indicatie wonen.

Het verzorgingstehuis zoekt een oplossing voor de leegstand van het gebouw, maar wil zelf het liefste geen 'stenen' bezitten. Daarom is het idee geboren om het pand te verkopen en vervolgens met de nieuwe eigenaar afspraken te maken over de verhuur van de appartementen en ruimten die Careyn niet nodig heeft. Voor deze optie uit het onderzoek van André van den Berg moeten er nog allerlei zaken worden uitgezocht op het gebied van financiën en vergunningen. Er staat nog niets vast.

Voor de bewoners gaan er op korte termijn wel diverse zaken veranderen. Zo is het de bedoeling dat de huisvesting van ouderen geconcentreerd wordt binnen het verzorgingstehuis, zodat het voor hen levendig en veilig blijft in De Ark. Op die manier wordt voorkomen, dat bewoners alleen of slechts met enkele anderen op een etage komen te wonen. Het verhuizen is overigens niet verplicht.

Categorieen:
Wateringen Algemeen