Archief

Van der Tak brengt bezoek aan Rusland

Of hij president Poetin te spreken krijgt valt te betwijfelen, maar burgemeester Sjaak van der Tak brengt op 4 en 5 april een bezoek aan Rusland om deel te nemen aan het International Agrarian Forum on Vegetable Crops, VegCult 2017. Hij is voor dit congres uitgenodigd door de Russische ambassadeur in Nederland.

VegCult is een groot internationaal groentecongres, waar vorig jaar 2.000 bezoekers uit 35 landen aan deelnamen. Van der Tak zal onder andere deelnemen aan een rondetafelgesprek met de minister van Landbouw van Rusland en enkele andere Russische gasten, onder wie de gouverneur van de regio Moskou.



Er vinden momenteel in Rusland grootschalige investeringen plaats in tuinbouwprojecten, waar ook Westlandse kassenbouwers bij betrokken zijn. De inzet van burgemeester Van der Tak is het vergroten van de kansen van de Nederlandse glastuinbouw in Rusland. Hij spreekt onder meer over ontwikkelingen en technologische innovaties in de groentesector.

Poetin

De Westlandse burgemeester Van der Tak gaf afgelopen zomer aan zo snel mogelijk met de Russische president Poetin om tafel te willen zitten om het handelsboycot te bespreken. Al sinds augustus 2014 laat Rusland geen landbouwproducten uit de EU meer toe, en dat stoort de 'tuinbouwburgemeester'. "Of ik nu een klein of groot radertje zal blijken te zijn in deze machine, voor mij zijn onze belangen en het verloop genoeg reden om aan de bel te trekken en een signaal af te geven", liet de burgervader destijds weten.

Categorieen:
Westland Algemeen