Archief

In het OchtendMagazine: Herinneringen aan de Hoekse Lijn en 'Jezus Leeft!' bijna niet te zien

Vandaag rijden er voor het laatst treinen over de Hoekse Lijn. We spraken in het OchtendMagazine met de machinist en de conducteur die de laatste trein over het traject rijden. Dominee Martijn van Leerdam licht toe waarom hij 'Jezus leeft!' op het dak van de Immanuelkerk in Maassluis wil aanbrengen en natuurlijk spraken we ook deze vrijdag met Harold de Duivenman.

Bijzondere en emotionele herinneringen aan Hoekse Lijn

De Hoekse Lijn wordt de komende maanden omgebouwd tot metrolijn. Vannacht om 0.32 uur rijdt de laatste trein over de lijn. Gerard van Dijk is de machinist van de laatste trein. We haalden mooie en emotionele herinneringen op met de machinist en de conducteur die de laatste trein zullen rijden.







Dominee: "'Jezus leeft!' zal vooral zichtbaar zijn vanuit de lucht"

Op het dak van de Immanuelkerk in Maassluis komt morgen de tekst 'Jezus leeft!' te staan. Het dak is erg hoog en daardoor zal de tekst vooral vanuit de lucht goed te zien zijn. Martijn van Leerdam, de dominee van de PKN-kerk, licht toe waarom de kerk de tekst gaat aanbrengen.



Harold de Duivenman laat duif opereren nadat duif schroef inslikte

Elke vrijdagmorgen bellen we met Harold de Duivenman. Hij geeft zijn visie op de duivensport en de rest van de wereld. Het zat Harold niet mee deze week. Hij moest een duif laten opereren omdat het diertje een schroef had ingeslikt. Drie andere duiven vlogen ergens tegenaan toen het hard waaide, ze raakten daarbij gewond.



Strandrolstoel voor stichting Avavieren

Het Platform Gehandicapten Westland gaat morgen een strandrolstoel aanbieden aan stichting Avavieren. De rolstoel heeft hele grote wielen. Gehandicapten kunnen ermee op het strand komen. Het Platform Gehandicapten Westland geeft er zaterdagmorgen op strandcamping Vlugtenburg een presentatie over.



Te weinig roeken in Zuid-Holland, teveel in Maassluis

Terwijl er in de rest van de provincie nog maar weinig te vinden zijn, hebben de roek en Maassluis elkaar gevonden. Aan de Sportlaan bij zwembad Dol-fijn zijn zeker 73 nesten geteld. Iets verderop zitten ruim twintig stelletjes, waarmee het aantal nesten de 100 nadert. Natuurvereniging KNNV is blij, de gemeente niet. Het college van B en W wil in het park aan de Sportlaan een sporthal bouwen, maar dat gaat nu niet. De roek is een beschermde vogel en het verjagen van de beesten mag niet. De KNNV kan ondertussen haar geluk niet op.



Een sfeervol weekend in Op Hodenpijl

In het sfeervolle kerkje Op Hodenpijl in Schipluiden is weer van alles te beleven. Merel Kester weet er alles van.



Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie brengt het laatste nieuws uit de regio.



Zaterdag en zondag staat onze radiostudio bij Kom in de Kas in Honselersdijk. Van 10.00 tot 14.00 uur zenden we live uit vanaf dit evenement.