Archief

Geen Seniorengids in Westland

Het college van B en W van Westland voelt niets voor de suggestie van Westland Verstandig (WV) om een aparte Seniorengids uit te geven. Goede informatie over beschikbare voorzieningen en regelingen is belangrijk, niet alleen voor ouderen maar voor alle Westlanders, aldus het college. Wel wordt momenteel gewerkt aan het beter vindbaar maken van ondersteuning.

Ook is het college het niet eens met WV, dat de gemeente alleen per post moet communiceren. De fractie vindt dat in het belang van seniroren, "die vaak digibeet zijn ofwel niet gewend om e-mails te lezen en/of versturen." B en W zegt dat het beleid is alle dienstverleningskanalen te gebruiken, "waarbij het digitale kanaal de voorkeur heeft." Maar wie dat wil kan de gemeentelijke correspondentier per post blijven ontvangen.

Dat de gemeente dit jaar de aanslag voor gemeentelijke belastingen niet alleen via de Berichtenbox op MijnOverheid heeft verstuurd maar ook per post, lag aan een menselijke fout na problemen met de software, schrijft het college in antwoord op vragen van D66. Dat heeft de gemeente 16.000 euro gekost. Momenteel heeft 35 procent van de belastingplichtigen aangegeven de aanslag via MijnOverheid te willen krijgen. Daarmee wijkt Westland volgens het college niet af van de situatie bij andere gemeenten.

Categorieen:
Westland Politiek