Archief

Cittaslow-certificaat voor hoveniersbedrijf Schilperoort

Hoveniersbedrijf Schilperoort is de nieuwste supporter van Cittaslow Midden-Delfland. Donderdag reikte wethouder Hans Horlings het supporterscertificaat uit aan de Schipluidense ondernemer Lennard Schilperoort. Het certificaat is bedoeld voor ondernemers en organisaties die de Cittaslow-gedachte steunen. Daarbij zijn kwaliteit van leefomgeving, streekproducten, landschap, behoud van identiteit en gastvrijheid belangrijk.

"Een opdracht krijgen is vaak niet het moeilijkste", vertelt Lennard Schilperoort. "Maar de klant bewegen om bijvoorbeeld planten, stenen en houten schuttingen te hergebruiken wel. Vaak zijn deze materialen nog heel goed te gebruiken, zolang je er maar een creatieve invulling aan geeft. Bijvoorbeeld bij het hergebruiken van oude vlonderdelen voor plantenbakken."

De gemeente nodigt ook andere ondernemers en gebiedsorganisaties uit om supporter van Cittaslow Midden-Delfland te worden. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie en een aanvraagformulier terecht op www.cittaslow-nederland.nl/supporter.