Archief

In het OchtendMagazine: vrijwilligers getrakteerd op schietles en buurtpreventie slachtoffer eigen succes

De buurtpreventie dreigt in onze regio slachtoffer te worden van het eigen succes. We spraken erover met een buurtprevent. We waren bij de schietlessen voor vrijwilligers, Jaap Schut van RockArt vertelde dat voor het eind van het jaar duidelijk moet zijn waar RockArt gevestigd wordt en we deden verslag van een autobrand.

Buurtpreventie slachtoffer van eigen succes

De buurtpreventie in onze regio kampt met een tekort aan vrijwilligers. Dat komt volgens buurtprevent Cor van Elswijk door het eigen succes. Vroeger kreeg de buurtpreventie te maken met tientallen incidenten per week. Nu gaat het nog maar om enkele incidenten. Volgens Van Elswijk vinden velen het daardoor saai en kiezen ze voor ander vrijwilligerswerk. Om nieuwe mensen aan te trekken, wordt een cursus georganiseerd.



Vrijwilligers krijgen schietles

Om iedereen die in de gemeente Westland vrijwilligerswerk doet te bedanken voor zijn of haar inzet, biedt de gemeente vrijwilligers een workshop aan. De vrijwilligers kunnen kiezen uit allerlei workshops. Eén daarvan is een workshop schieten in 's-Gravenzande. Verslaggeefster Diana de Bruijn ging ernaar toe. Ze sprak met een instructeur en met vrijwilligers en kreeg zelf schietinstructie.







"Eind dit jaar duidelijkheid over lokatie RockArt in Den Haag"

Popmuseum RockArt in Hoek van Holland wil naar Den Haag verhuizen. Eigenaar Jaap Schut is daarover al langere tijd in gesprek met de gemeente Den Haag. Dat de verhuizing plaats gaat vinden is zo goed als zeker, maar het is nog niet bekend waar het museum in de stad gevestigd gaat worden. Volgens Jaap Schut zal dat voor het einde van het jaar duidelijk zijn. Vanaf half april is in het museum de tentoonstelling 'De Rode Draad van Shocking Blue, a tribute to Robbie van Leeuwen' te zien.



Autobrand op Burgemeester Elsenweg geblust door passerende bestuurder

Op de Burgemeester Elsenweg is donderdagochtend een auto in brand gevlogen. Dat gebeurde bij het kruispunt tegenover het Lentiz Floracollege. Achter de brandende auto reed toevallig iemand met een brandblusser, die het vuur uitmaakte. De bestuurder kreeg op tijd een storingsmelding te zien op zijn dashboard. Hij bleef verder ongedeerd. Het motorblok is flink beschadigd. Het verkeer ondervindt nauwelijks hinder van de autobrand. Verslaggever Fred van der Ende deed verslag.



Nederhof in Honselersdijk staat voorlopig nog leeg

Het statige Nederhof in Honselersdijk blijft voorlopig nog leeg staan. De vroegere buitenplaats van stadhouder Frederik Hendrik had vorig jaar al dienst moeten doen voor zorgbedrijf Levin, maar het gebouw is nog niet vrij van asbest. Levin wil er een groep van twintig jongvolwassenen plaatsen. We spraken erover met Ellen de Bakker en Shirley Goedendorp van Levin.



Vitis presenteert vacatures voor vrijwilligers

Veel regiogenoten doen regelmatig vrijwilligerswerk. Toch zijn er nog veel vacatures voor vrijwilligers. Vitis Welzijn heeft de vacatures verzameld in een database. Elke week licht Wouter er drie toe.



Bijzonder diner in Den Hoorn

In Den Hoorn is een 'verteldiner' gehouden. Een aantal gasvrije inwoners zetten hun deur open, de gasten fietsen van huis naar huis en nuttigden overal een gang. Het werd voor velen een mooie avond.



Kom in de Kas 'Pokémon-app' gelanceerd

Leerlingen van De Regenboog uit Naaldwijk hebben woensdag als eerste de Kom in de Kas app uitgeprobeerd. In de app zit een speurtocht en er verschijnt informatie over de producten en het dagelijks leven in de kas. De app wordt door Kom in de Kas-voorzitter Ted van Luijk al vergeleken met de razend populaire Pokémon Go-app. In de paprikakas van Van der Voort is de app voor het eerst gebruikt, tevens een van de deelnemende bedrijven aan Kom in de Kas Westland.



Regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie brengt het laatste nieuws uit de regio.



Maassluise kerk krijgt evangelische boodschap op dak

De Immanuelkerk in Maassluis krijgt een evangelische tekst op het dak. Omdat veel mensen tegenwoordig niet meer weten waar de kerk voor staat, heeft het kerkbestuur besloten om de zichtbaarheid te vergroten door het plaatsen van een boodschap met gekleurde dakpannen op de PKN-kerk. De tekst wordt zaterdag geplaatst. De tekst zal worden: Jezus leeft! Wat vind je ervan?