Archief

In het OchtendMagazine: Lizzie en Roos (13) praten met Máxima en 'Nieuwe Helden' pitchen

Vanmorgen spraken we in het OchtendMagazine op WOS Radio met de 13-jarige Lizzie en Roos die met koningin Máxima gaan praten. We spraken met strandtenthouders die volop aan het bouwen zijn en het initiatief 'Nieuwe Helden' kwam aan bod. Ook spraken we met een trotse teler die bloemen gaat leveren aan de Paus.

Lizzy en Roos van het Revislyceum praten met koningin Máxima en Floortje Dessing

In het kader van de Week van het Geld, gaat de brugklas van het Lentiz Reviuslyceum donderdag naar De Nederlandse Bank. Ze doen dat in het kader van StartUp4kids. De leerlingen Lizzie en Roos wacht een belangrijke taak. Lizzie mag plaatsnemen in het forum 'Trip Around the World' onder leiding van Floortje Dessing met Máxima als toeschouwster. Floortje neemt het forum en publiek mee over de hele wereld aan de hand van skypegesprekken tussen kinderen.



Westlandse potlelies naar de Paus

De paus wordt bij zijn zegen Urbi et Orbi op het Sint Pietersplein omringd door honderden Westlandse lelies. Onder meer Van Schie Potlelies uit Honselersdijk en Moerman Lilium uit De Lier mogen dit jaar planten leveren. Van Schie en Moerman leveren een lelie die stuifmeelloos is. Van Schie heeft de potplant-variant en Moerman levert de snijbloem-variant. Normaal gesproken bloeien de bloemen niet rond de paasdagen, dus daar was een oplossing voor nodig, vertelde Marcel van der Voort van Van Schie Potlelies woensdag op WOS Radio.



Nieuw Helden en college tour bij Rijk Zwaan

Bij Rijk Zwaan in De Lier wordt woensdagavond college tour gehouden. Onder leiding van presentator Jeroen Toet, Ondernemers en studenten zullen de directie van het bedrijf doorzagen op allerlei thema's. Ook doen twee jonge ondernemers een pitch, waarmee ze zich willen nomineren voor Jonge Helden. VNO-NCW Westland voorzitter Pieter Eenhoorn licht toe.



Westlands Boekengala groot succes

Het Westlands Boekengala, dat dinsdagavond werd gehouden, was één groot succes. Niet alleen in de beide zalen was van alles te beleven, ook de foyer zag er prachtig uit. Na spetterende optredens van onder andere Jules Deelder en rapper Fresku in de grote zaal, begon de borrel in de kleine zaal. Tussen het publiek traden daar allerlei artiesten op. Er werd ook gedanst. We belden Kate van Elswijk voor een terugblik, maar die was nog niet helemaal wakker...



De strandtenten worden weer opgebouwd!

Er wordt weer hard gewerkt in talloze strandtenten in onze regio. Want met het mooie weer willen de uitbaters zo snel mogelijk klaar zijn om de badgasten te ontvangen. Maar na een lange herfst en winter de deur op slot moet er vaak het nodige gebeuren. RTV Rijnmond-collega Maurice Laparlière nam poolshoogte bij de nijvere klussers van Strandtent De Pit in 's-Gravenzande.





We hebben het terrasseizoen officieel geopend!

De afgelopen dagen konden we genieten van heerlijk weer. Vandaag is het even wat minder, maar morgen kan het twintig graden worden. Na een lange winter, genieten velen van het heerlijke zonnetje. Voor ons reden om het terrasseizoen officieel te openen. De openingshandeling werd verricht door Aad Westdijk van de Mitra in Monster.





Volop cabaret in WestlandTheater De Naald


De komende dagen is er volop cabaret in WestlandTheater De Naald. Woensdagavond staat aanstormend talent Pepijn Schoneveld op de planken en vrijdagavond Ronald Snijders. We belden erover met Kate van Elswijk van het theater.



Wethouder Ouwendijk niet langer op kustdossier

Wethouder Ouwendijk van de gemeente Westland doet afstand van zijn portefeuille kust. De wethouder kreeg de afgelopen dagen een stortvloed aan negatieve reacties over zich heen, nadat hij de gemeenteraad onjuist had geïnformeerd. De wethouder maakte zijn beslissing bekend in een extra raadsvergadering.



Technieklessen letterlijk gelanceerd op basisschool De Achtsprong

Op de basisschool De Achtsprong in De Lier zijn dinsdagmiddag letterlijk raketlessen gelanceerd. Na een warming up op het schoolplein, werd het lespakket gelanceerd. De Achtsprong vindt het belangrijk dat de scholieren techniekles krijgen. Zeker in een gebied als het Westland, waar het barst van technische innovaties. Kinderen leren bijvoorbeeld over zonne-energie, en dat auto's op benzine niet de toekomst zijn. De lessen worden gegeven in de groepen 1 t/m 8.



Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie leest het laatste nieuws uit de regio.



Morgenochtend presenteert Hildo Göbel weer een nieuw OchtendMagazine op WOS Radio.