Archief

In het OchtendMagazine: Tweede editie Westlands Boekengala en tijdelijke bloemenpluktuin in Hoek van Holland

In het OchtendMagazine vertelde Kate van Elswijk vanmorgen dat er volgend jaar weer een Westlands Boekengala komt. We spraken met rugby-talent Lorenzo Groos uit Hoek van Holland, hij is geselecteerd voor Oranje onder 18 jaar en we namen een kijkje op de plek in Hoek van Holland waar vroeger korrelbetonwoningen stonden. Daar wordt nu een bloemenpluktuin aangelegd.

Er komt een tweede editie van het Westlands Boekengala

Vanavond wordt in WestlandTheater De Naald het eerste Westlands Boekengala gehouden. Nog voordat het gala is gehouden, blijkt het al een succes. Er is nu al besloten dat er volgend jaar een tweede editie komt. Het wordt vanavond een feestelijke avond, met onder andere Jules Deelder en rapper Fresku. De avond wordt gepresenteerd door cabaretier Margriet Bolding.



Tijdelijke bloemenpluktuin in Hoek van Holland

Op de plek in Hoek van Holland waar vroeger de korrelbetonwoningen stonden, komt tijdelijk een bloemenpluktuin. De hovenier begint vandaag met de aanleg daarvan. Eind dit jaar verdwijnt de pluktuin weer, want dan gaat de eerste paal de grond in voor de nieuwbouwwoningen. Verslaggeefster Diana de Bruijn sprak met Monique van der Ploeg van Woningbouwvereniging Hoek van Holland.



Lorenzo Groos in selectie EK Rugby onder de 18

Lorenzo Groos is door de Nederlandse Rugbybond opgenomen in de selectie voor het EK Rugby onder 18 jaar. Dat wordt van 6 tot en met 16 april gespeeld in vijf steden in de Franse regio Bretagne. Nederland is ingedeeld in een poule met Duitsland, Rusland, Roemenië, Polen, Tsjechië, Oekraïne en Luxemburg. Groos uit Hoek van Holland speelde lange tijd voor The Hookers, maar sinds dit seizoen komt hij uit voor het Haagse HRC. Met zijn team 'Colts' werd hij onlangs kampioen.

B&W: Geen enkele reden om wethouder van Kustvisie te halen

Er is "geen enkele aanleiding" om het dossier 'Kust' weg te halen bij wethouder Ouwendijk. Dat heeft het college van B en W van Westland maandagavond aan de gemeenteraad laten weten. Vanavond is er een extra raadsvergadering over het functioneren van Ouwendijk naar aanleiding van de ontwikkeling van een kustvisie. LPF Westland en Westland Verstandig zijn 'klaar' met de wethouder omdat hij de gemeenteraad vorige week niet goed heeft geïnformeerd. Daarvoor biedt de wethouder zijn excuses aan.



Het regionieuws

Bas Booister brengt het laatste nieuws uit de regio.



Morgenochtend presenteert Hildo Göbel weer een nieuw OchtendMagazine op WOS Radio.