Dames Quintus blijven jagen op finale NK

De twee selectieteams van Virto/Quintus hebben de doordeweekse wedstrijd goed doorstaan. Quintus won in de kampioenspoule van SEW. De reserves waren net te sterk voor Bentelo.

Eredivisie, kampioenspoule

Virto/Quintus blijft in het spoor van VOC en Dalfsen voor een plaats in de finale om het Nederlands Kampioenschap. De Heulse ploeg won de lastige uitwedstrijd Westfriesland/SEW met 33-25 en herstelde zich van de off-day tegen Dalfsen. Het was de derde overwinning in de kampioenspoule.

Quintus opende sterk en had na 10 minuten spelen al een voorsprong van zeven doelpunten opgebouwd (10-2). Het verschil tussen SEW e Quintus schommelde gedurende het eerste bedrijf rond de vijf doelpunten in het voordeel van de Westlandse ploeg. In de slotfase liet Quintus de teugels vieren en daar profiteerde SEW van. Quintus zag de voorsprong bijna in rook op gaan. De ruststand was 15-14.

Direct na de pauze kwam SEW langsij en kwam zelfs bij 18-18 voor het eerst op voorsprong. Quintus herstelde zich van een de mindere fase en na, de controle van de wedstrijd over. Na 40 minuten spelen leidde de Heulse ploeg weer (20-19) en liep in vijf minuten uit naar een voorsprong van vier treffers (24-20). Deze demarrage brak het verzet bij SEW en Quintus bouwde de voorsprong langzaam uit. In het laatste kwartier kwam Quintus nog elf keer tot scoren en SEW wist nog maar vijf keer het net te vinden.

Quintus keerde met een 33-25 overwinning terug uit Noord-Holland en kan aanstaande zaterdag de nacompetitie weer spannend maken. In Amsterdam wacht de omgeslagen koploper VOC. In de reguliere competitie won VOC in eigen huis en speelde het gelijk in Kwintsheul.

De reserves van Virto/Quintus hebben de 21ste overwinning behaald. In sportcomplex De Pol won de Heulse ploeg met miniem verschil van de tegen degradatie vechtende thuisploeg. Bentelo zal het eerste divisieschap net behouden, maar het zal een spannende slotdag worden waar de beslissing valt op basis van doelsaldo.

Quintus had daar niets mee te maken. De ploeg deed haar sportieve plicht en won met 22-20. Bentelo leidde halverwege de wedstrijd nog met 9-7. Quintus blijft op plaats drie staan. Bentelo staat elfde en heeft twee punten voorsprong op DSS, dat op plaats dertien staat. Bentelo heeft als doelsaldo min 50 en DSS min 81. Aanstaande zaterdag speelt streekgenoot Hellas tegen DSS. Bij minimaal een gelijkspel blijft Hellas in de eerste divisie anders degradeert de ploeg.