Archief
Google Streetview

Google Streetview

Wijzigen grens bebouwde kom moet verkeersveiligheid verbeteren

De verkeersveiligheid in het gebied langs de Vlaardingsedijk in Maassluis moet verbeteren door het wijzigen van de grens van de bebouwde kom. Een raadsvoorstel daartoe wordt dinsdagavond besproken in de gemeenteraad. Door het wijzigen van de grens gaat onder meer de maximum snelheid omlaag en wordt de oversteekbaarheid van de Vlaardingsedijk beter.

Ook de inrichting van de spoorwegovergang wordt aangepakt tijdens de ombouw van de Hoekse Lijn naar een metroverbinding. Zo moet ook dat een stuk veiliger een duidelijker worden. In de toekomst, tijdens de bouw van de wijk De Kade, worden er nog meer maatregelen genomen, aangezien de verkeersdruk dan groter wordt. Voor nu is dat te kostbaar, aldus het college van burgemeester en wethouders.

Vorig jaar werden er door verschillende fracties al vragen gesteld over de verkeersveiligheid in het gebied, nu er ook een bedrijventerrein gevestigd is en er een nieuwe begraafplaats geopend is. Verder is er vorig jaar een motie ingediend die de verkeersveiligheid moet bevorderen.

Categorieen:
Maassluis Politiek