Archief

Nog geen oplossing voor Pius X en Okidoki

Gemeente Westland heeft nog steeds geen oplossing voor de kleuter- en kinderopvanggroepen van basisschool Pius X en kinderopvang Okidoki, die uiterlijk op 1 juli weg moeten uit hun tijdelijk onderkomen bij De Zonnehof aan de Schaepmanstraat in Wateringen. Of die oplossing in Wateringen zelf gevonden kan worden, blijft onduidelijk. De gemeente zegt wel nadrukkelijk dat dit de voorkeur heeft. Voor 1 mei moet er duidelijkheid zijn.

Dit blijkt uit het antwoord van B en W op vragen van de VVD en GroenLinks. Pius X en Okidoki zijn in afwachting van de nieuwbouw tijdelijk ondergebracht in de voormalige tuinbouwschool aan de Rozemarijn. Een aantal groepen kon in De Zonnehof worden geplaatst. Maar die moeten daar op 1 juli uit, omdat woningcorporatie Wonen Wateringen daar appartementen voor 24 mensen met een verstandelijke beperking gaat bouwen. Probleem is dat de nieuwbouw van de school pas begin 2018 klaar is.

De gemeente, die intensief zegt te overleggen met het schoolbestuur, stelt dat het onderbrengen van groepen bij andere Wateringse scholen geen optie is. "Wij onderzoeken samen met WSKO diverse oplossingen in de kern Wateringen, waarbij we rekening houden met de organisatie van het onderwijs", aldus het college.