Archief

Nieuwe samenwerking tussen Westland, Midden-Delfland en Zorgkantoor DSW

De gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft en Rijswijk en Zorgkantoor DSW hebben afgelopen vrijdag een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend. De insteek daarvan is het verbeteren van de toegankelijkheid van de zorg, het langer zelfstandig thuis wonen, de geestelijke gezondheidszorg voor jeugd en volwassenen en de aandacht voor dementie.

"Mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Gemeenten en DSW zorgen er gezamenlijk voor dat er voldoende ondersteuning en zorg dicht bij huis is en dat professionals goed samenwerken. Dagbesteding en domotica zijn daarbij belangrijk", aldus wethouder Annemiek de Goede van Midden-Delfland. "Mantelzorgers spelen een belangrijke rol", benadrukt Marga de Goeij, wethouder van Westland. "En door de gezamenlijk inspanningen van gemeenten en DSW is bijvoorbeeld het Respijthuis Strandgoed in Ter Heijde van de grond gekomen."

Volgens Dirk Pons, directeur van Zorgkantoor DSW, wordt er met de nieuwe overeenkomst ook geïnvesteerd in de samenwerking tussen huisartsen, wijkverpleegkundigen, wijkteams en ziekenhuizen. "En met de gemeenten uiteraard. We vullen elkaar aan en regelen dat zorg dichtbij en betaalbaar blijft. Denk aan de collectieve aanvullende verzekering voor inwoners met een minimuminkomen."