Archief

In het OchtendMagazine: Motie van wantrouwen dreigt voor wethouder Ouwendijk

In het OchtendMagazine spraken we maandagmorgen met LPF Westland-raadslid Ben van der Stee. Hij is helemaal klaar met het functioneren van wethouder Ouwendijk. Ook blikten we terug op de Ruitenburg Halve Marathon en de Nationale Compostdag. Verder waren we zondag bij de prachtige historische treinen die tussen Rotterdam en Hoek van Holland reden.

Motie van wantrouwen dreigt voor wethouder Ouwendijk

LPF Westland heeft het helemaal gehad met wethouder Ouwendijk. Vorige week heeft Ouwendijk de gemeenteraad onvolledig geïnformeerd over de Kustvisie. Volgens Ben van der Stee van LPF Westland heeft de wethouder ook in andere dossiers te weinig regie en geeft hij te weinig sturing. Als de vragen morgenavond in de ogen van LPF Westland rommelig worden beantwoord, dan beraadt de partij zich op verdere stappen. Een motie van wantrouwen tegen de wethouder wordt dan niet uitgesloten.



Patrick Kwist wint Ruitenburg Halve Marathon

Hardloper Patrick Kwist heeft zaterdag de Ruitenburg Halve Marathon Westland gewonnen. De Rotterdammer kwam in 1.13.04 over de eindstreep. Snelste vrouw was Marianne Goijert-Hoogerbrugge uit 's-Gravenzande, zij finishte in 1.32.57. Sportverslaggever Stefan van Eijk blikt terug op het hardloopevenement en op de andere regiosporten van afgelopen weekend.



Veel belangstelling voor historische treinen op Hoekse Lijn

Treinfanaten zijn er zondag massaal op uitgetrokken om oude treinen over de Hoekse Lijn tussen Hoek van Holland en Rotterdam te zien rijden. Er is zelfs een rit vanuit Amsterdam naar Hoek van Holland, met een zogenoemde boottrein. Veel mensen wilden een laatste ritje op de 125-jarige lijn maken. Er werden veel mooie herinneringen opgehaald. Op 1 april neemt de RET de dienstregeling over van de NS en wordt de lijn omgebouwd tot metrolijn.







Hoe voor kome je 'emotie-eten'?

Regelmatig last van eetbuien bij tegenslag, drukte, stress of verdriet en daardoor maar niet afvallen? Lijstijldiëtiste Marjolein van Dop legt maandagavond tijdens een bijeenkomst uit, hoe je dat kunt voorkomen. In het OchtendMagazine gaf ze alvast een aantal tips.



Gratis compost tijdens Nationale Compostdag

Afgelopen zaterdag was de Nationale Compostdag. Op veel plaatsen kon gratis compost worden afgehaald, zo ook in Hoek van Holland. Verslaggever Fred van der Ende nam een kijkje.



Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie brengt het laatste nieuws uit de regio.



Kind van een Tuinder groot succes

Er is een Westlandse versie gemaakt van het nummer Kind van de Duivel. Rob Hofstede, bekend van Dik, heeft het nummer afgelopen zaterdag live gezongen in het Teejater in Naaldwijk.