Archief

In het OchtendMagazine: Werkzaamheden pinautomaat stilgelegd en onderzoek naar vreemde vlaggetjes langs A20

In het OchtendMagazine waren we vanmorgen live bij het stilleggen van de werkzaamheden voor een nieuwe pinautomaat in De Lier. We deden onderzoek naar waarom die vreemde vlaggetjes langs de A20 bij Maassluis staan en we zagen hoe er in Maassluis 800 pannenkoeken werden gebakken.

Werkzaamheden aan pinautomaat stilgelegd

De voorbereidende werkzaamheden voor de plaatsing van een pinautomaat van de Rabobank aan de Hoofdstraat, bij de Bleijenburg in De Lier, zijn vrijdagochtend stilgelegd door een verontwaardigd Oranjecomité. Weliswaar heeft de bank een vergunning voor de werkzaamheden, maar het comité wacht nog steeds op een schriftelijke bevestiging van de gemeente dat de naastgelegen bomen in de zomer worden weggehaald. Voor het Oranjecomité is dat cruciaal, omdat er anders, door de komst van de pinautomaat geen ruimte is voor de ingang van het jaarlijkse BradeLierfeest.



Arne Weverling stelt zich voor aan nieuwe collega's

Westlander is gisteren geïnstalleerd als kamerlid voor de VVD. Hij krijgt onder meer de portefeuille Glastuinbouw. Hij is erg blij met deze portefeuille. Hij stelde zich gisteren voor aan veel andere Kamerleden.



Harold de Duivenman: "De duiven worden dit weekend afgericht"

Het duivenseizoen begint weer en dus is Harold weer volop in de weer met zijn duiven. "M'n meissie heeft het duivenhok geverfd", zei Harold vanmorgen op WOS Radio. Tijdens het schilderen van het hok, kwam er plotseling een duif terugvliegen, die een jaar weg is geweest. Komend weekend worden de duiven afgericht. Harold legt uit wat dat is.



Nationale pannenkoekendag: In Maassluis worden 800 pannenkoeken gebakken!

Het is vandaag Nationale Pannenkoekendag. Op openbare basisschool De Westhoek in Maassluis worden vandaag zo'n 800 pannenkoeken gebakken. De pannenkoeken zijn voor ouderen van verzorgingshuis DrieMaasHave en natuurlijk voor de kinderen zelf.



Sport: De Ruitenburg Halve Westland komt eraan

Zaterdag wordt in het Westland de 'Ruitenburg Halve Westland' gelopen. Naast een halve marathon, zijn er ook wedstrijden van 5 en 10 kilometer en een kidsrun. Er staan ook weer een aantal spannende voetbalwedstrijden op het programma. Sportverslaggever Stefan van Eijk weet er alles van.



Linda Strijker lijsttrekker PvdA Westland

Linda Strijker uit 's-Gravenzande is bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 lijsttrekker bij PvdA Westland. Strijker heeft sinds de verkiezingen van 2014 zitting in de Westlandse gemeenteraad, aanvankelijk voor Progressief Westland en nu - sinds de splitsing van die combinatiefractie met GroenLinks - voor de PvdA. Het besluit om Strijker tot lijsttrekker aan te stellen, is donderdag tijdens de ledenvergadering genomen.



Waarvoor dienen de mysterieuze vlaggetjes langs de A20?

Langs de A20 tussen Maassluis en Vlaardingen staan vreemde vlaggetjes. Waarom staan die daar? Wij gingen op onderzoek uit. Bijna niemand weet waarom de vlaggetjes er staan. Na een lange zoektocht, hebben we het mysterie kunnen oplossen.



Beste meester van Nederland in het Westland

Meester Frank uit Krimpen aan de Lek is door de stichting 'Een 10 voor de juf en de meester' uitgeroepen tot de beste meester van Nederland. Vanmorgen is hij met zijn klas in het Westland. De kwekers van 'Tuinbloeiers' nodigde de klas uit om te komen kijken bij de bloemenveiling en bij een tuinder.



Lois Lane komt naar Op Hodenpijl

We bellen wekelijks met Merel Kester, ze vertelt ons wat er te doen is in Op Hodenpijl in Schipluiden. Vanmorgen kwam ze langs in de studio. Ze vertelde meer over Op Hodenpijl. Ook maakte ze bekend dat Lois Lane binnenkort optreed in Op Hodenpijl. Het duo was in de jaren tachtig bekend van nummers als Amsterdamned en Fortune Fairytail.





Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie leest het laatste nieuws uit de regio.



Morgenochtend hoor je Leo Bouma om 7.00 uur op WOS Radio, maandagmorgen is Hildo Göbel er weer met het OchtendMagazine.